Фото: altay.kz

Навчитися готувати тонкі млинці по цим простим рецептами легко зможе будь-яка господиня – у статті ми розповімо про те, як готувати тонкі млинці, не побоюючись за результат.

Навчитися готувати смачні млинці набагато простіше, ніж освоїти мистецтво приготування не просто смачних, але при цьому ще й тонких млинчиків. Багато господині, будучи вельми досвідченими у ділі приготування млинців, роками не можуть освоїти цю науку, з разу в раз повертаються до освоєним методам приготування млинців після чергового невдалого експерименту. З рецептами, про які ми розповімо в цій статті, експериментів з поганим результатом більше не буде! Ви навчитеся готувати тонкі млинчики на радість собі і близьким.

У цій статті ми розповімо про три способи приготування смачних тонких млинців – на молоці, дріжджах і на кефірі. Скоро один з найчудовіших свят – Масляна, і ми впевнені, що наші рецепти вам неодмінно знадобляться!

Рецепт тонких млинців на молоці

Фото: gotovim-doma.ru Інгредієнти:

1л молока

270г борошна (2-2,5 склянки)

2 яйця

3-4ст.л. рослинного масла

Спосіб приготування:

Як приготувати тонкі млинчики на молоці. Влити молоко в каструлю і включити слабкий вогонь – щоб молоко поступово підігрівалося, довести його потрібно до теплого стану. У велику миску розбити яйця, додати цукор і сіль, віночком все перемішати до однорідності, додати 2ст.л. рослинного масла, знову збити віночком. З каструлі взяти склянку теплого молока, влити в миску до яєчної маси, всипати соду на кінчику ножа, все знову віночком перемішати. Борошно просіяти через сито в ємність з яєчною сумішшю, перемішати все віночком до однорідності, потім цю суміш влити в каструлю до решти молоку, перемішати віночком – по консистенції тісто на млинці повинне вийти як негусті вершки. Залишити тісто на 15-30хв при кімнатній температурі, потім ще раз перемішати. Далі готувати тонкі млинчики звичайним способом: розжарити сковороду, змастити олією, виливати тісто, обертаючи сковороду, випікати млинці з двох сторін до легкого зарум’янювання (перевертати, коли краю млинчика підрум’яняться), готові млинці змащувати вершковим (краще – топленим) маслом і укладати один на одного стопкою. Смачного!

Рецепт тонких дріжджових млинців

2 маленьких / 1 велике яйце

½ пакетика дріжджів швидкодіючих

1,5-2ст.л. цукру

сіль

Спосіб приготування:

Як приготувати тонкі дріжджові млинці. Перемішати просіяне борошно з цукром, сіллю і дріжджами, поступово вливаючи тепле молоко, за допомогою віночка або міксера замісити однорідне тісто без грудочок, потім вбити в тісто яйця, знову до однорідності перемішати. На 45хв залишити тісто в теплі, накривши чистим рушником, влити в тісто 2ст.л. рослинного масла, перемішати і звичайним способом готувати тонкі млинчики – обсмажуючи їх на розпеченій сковороді з двох сторін. Смачного!

Якщо при перевертанні млинчики рвуться, то справа може бути в наступному: мало яєць – додати 1 яйце в тісто і ретельно перемішати, тісто рідкуватий – додати в нього пару столових ложок борошна, віночком ретельно збити, тісто розведено холодним молоком – підігріти його злегка, що не перегріваючи (інакше згорнеться яйце).

Рецепт тонких ажурних млинчиків на кефірі

1 стакан крутого окропу

2ст.л. рослинного масла

½ ч.л. соди

цукор і сіль за смаком

Спосіб приготування:

Як приготувати ажурні тонкі млинчики на кефірі. Перемішати кефір з яйцями, борошном просіяного, цукром і сіллю за допомогою міксера або віночка. У склянку окропу крутого всипати соду, швидко перемішати і влити в тісто, перемішати віночком, залишити тісто на 5хв, потім влити 2-3ст.л. рослинного масла, перемішати і готувати тонкі млинчики на кефірі звичайним способом – обсмажувати з двох сторін на розпеченій сковороді. Смачного!

Ці млинці потрібно смажити на добре розпеченій сковороді, тоді вони будуть виходити дуже дірчастими і тонкими.

У справі приготування тонких млинчиків важливий не тільки хороший рецепт, але й логіка: не виливайте на сковороду з ополоника занадто багато тесту, потренуйтеся на 2-3 млинцях, зачерпуючи різну кількість тіста і визначитеся, яке його кількість оптимально. Також дуже важливо швидко обертати сковороду, виливаючи на неї тісто – воно швидко пріжарівается і розтікається з кожною секундою гірше і гірше, тому для тонкого млинця важливо, щоб тісто розтеклося по сковороді практично миттєво.

Спробуйте приготувати тонкі млинчики по запропонованим рецептами, ми впевнені – такі млинці вам сподобаються, вийдуть смачними і дуже тоненькими, якщо дотримуватися всіх рекомендацій, удачі!

Може бути, у вас є свої секрети приготування тонких млинчиків? Поділіться ними в коментарях, дорогі друзі!

Відеорецепт приготування тонких млинців

Оригiнал читайте here.

Також цiкаво

  • Домашній паштет з печінки рецепт приготування з фото

    Приготування Враховуючи те, що печінка – це високо холестериновий продукт, але вживати її все-таки потрібно і необхідно з тієї причини, що в ній міститься багато заліза та інших корисних речовин,…

  • Які ласощі можна приготувати з сиру

    Особисто я просто обожнюю сир! А як багато смачного можна з ним приготувати! Я думаю, що у кожної господині є кілька рецептів на замітці. От і в мене є, чим і хочу з вами поділитися! Отже, вам зн…

  • Тефтелі з рисом «Їжачки» – Покроковий рецепт з фото

    Тефтелі з рисом «Їжачки» Страв з м’ясного фаршу існує чимало і всілякі тефтелі користуються у господинь великою популярністю. Аромат тефтелей з рисом, так схожих на їжачків, напевно, кожен з нас…

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − 6 =