Тасманійський диявол (або як його ще називають – сумчастий диявол) мешкає наТасманском острові, який є одним з Австралійських штатів. Раніше тасманійські дияволи проживали на континентальній території країни, однак вони не змогли змагатися з собаками дінго, яких завезли на континент перші поселенці. Тасманійські дияволи уникають місць, заселених людиною і знаходять собі притулку близько овечих пасовищ.

Тасманійський диявол – хижак, тому він має гострі ікла. Розмір – з невелику собаку, вага дорослого тасманийского диявола – близько 12 кілограм. Звір має чорне забарвлення, який стає світліше в області носа. Тасманійських дияволів можна відрізнити по горизонтальній білої смужці на грудині. Самці більші за самок. Самки мають складки на шкірі, схожі на сумку. В області хвоста у тасманійських дияволів знаходяться жирові відкладення, які служать запасом енергії на випадок тривалого голоду. У голодуючого тасманийского диявола жир з хвоста поступово зникає.

Тасманійський диявол харчується птахами і дрібними тваринами – часто можна бачити, як він намагається зловити дрібних звірів біля водойм. Однак тасманійські дияволи не гребують падлом, залишеної іншими хижаками. Також вони можуть вживати в їжу їстівні рослини та корені. При поїданні їжі тасманийский диявол видає гучні звуки, які можуть бути чутні в радіусі кілометра.

Тасманійські дияволи вміють плавати і вилазити на дерева. Живуть вони переважно поодинці, зустрічаючись один з одним під час шлюбного періоду, який починається в квітні.

Відео: Інстинкт Хижака – Диявольський Острів: Тасманійський диявол (ASHPIDYTU в 2004)

Dim lights Embed Embed this video on your site

Оригiнал читайте here.

Також цiкаво

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − 5 =