Дуже часто ми чуємо про таку річ як роздільне харчування, але ви замислювалися коли-небудь, що це таке? Поняття роздільне харчування насправді набагато глибше, ніж ми могли собі уявляти.

Будь-який харчовий продукт має в собі три основних складових, таких як вуглеводи, білки і рослинні продукти. Рослинна їжа має властивість перетравлювати сама себе в шлунку людини. У той час білки і вуглеводи розпадаються під впливом певних кислот, які присутні в нашому організмі. Жири самі по собі являють поєднання білків і вуглеводів.

Під роздільним здоровим харчуванням в першу чергу мається на увазі поділ білків і вуглеців. Вуглеводи містяться в картоплі, злаках, борошняних продуктах, а тому під час вживання вуглецевої їжі рекомендуються саме ці продукти. Під час роздільного харчування акцент робиться на вживання рослинних і вуглеводних продуктів. Така їжа дуже швидко перетравлюється і виділяє необхідну для нашої життєдіяльності енергію.

Багато білка міститься в м’ясних і рибних продуктах, а тому саме така їжа рекомендується для вживання як білка. Нашому організму білок просто необхідний, без нього ми не зможемо нормально функціонувати і жити. Під час роздільного харчування вживання білків слід свеслі до мінімуму, так як продукти, що містять багато білка, будуть повністю перетравлюватися в нашому організмі. Але якщо ми будемо отримувати багато білка, то нашому організму це тільки зашкодить.

Якщо ми будемо розділяти наш раціон на білкову та вуглецеву їжу, то ми зробимо величезну послугу для нашого організму, оскільки перетравлення однорідних продуктів буде для нас набагато легше, ніж змішаних. А це в свою чергу означатиме, що в нашому організмі не буде накопичуватися надлишок тих чи інших елементів. Відбудеться це за рахунок швидкого перетравлення їжі.

Оригiнал читайте here.

Також цiкаво

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − 2 =