На підвіконні легко виростити зелень круглий рік. На кухні свіжа зелень є окрасою підвіконня і вашого приміщення, виконує свою декоративну функцію і може приносити багато користі. Як виростити зелень на підвіконні дізнаємося і оцінимо в черговий раз, коли займемося приготуванням їжі.

Перш ніж виростити зелень на кухні, можна зіткнутися з технічними труднощами. Всі рослини, які будуть рости, потребуватимуть постійному потоці свіжого повітря або вентиляції, у великій кількості світла. І чим більше все це отримуватимуть рослини, тим набагато краще буде розвиватися і рости зелень.

Рослинам необхідна достатня кількість води. Коли грунт, змішаний з піском, почне підсихати, його потрібно поливати. Щоб не погубити рослини, їх не потрібно сильно поливати, не слід відкривати вікна, якщо на вулиці холодна погода.

Коли зелень на підвіконні зацвітає, її потрібно зрізати. Це стосується базиліка і зеленої цибулі. Регулярно обривати увядающие і пожовклі стебла і листя. Іноді в супермаркетах при продажу горщики із зеленню укутують прозорою плівкою. Удома її потрібно акуратно видалити, щоб не накопичувався надлишок вологи, яку не люблять ці рослини.

Горщики з зеленню.

Горщики потрібно встановлювати на шафі, полицях, підвіконні, на сонячній стороні кухні. Вони можуть висіти в спеціальних контейнерах. Деякі трави допомагають позбутися запаху раковини, від кухонних запахів. Ця зелень ефективно освіжає повітря. Якщо розтерти в долонях розмарин, то кухня наповниться ароматом свіжості і чистоти.

Красиві композиції зелених рослин.

Коли ви прикрасите кухню зеленими, корисними рослинами, ви помітите, як перетвориться кухня. З цих насаджень можна зробити красиві незабутні композиції. Вони будуть додавати вам життєву енергію, бадьорість, піднімати настрій і радувати око. Всі ці рослини будуть приносити велику користь родині, і приємніше буде їх зірвати будинку, ніж купити ті, які вам пропонують в магазині. Це ціла комора вітамінів, які так потрібні організму людини. При нестачі якісних продуктів і нестачі свіжого повітря, ці вітаміни необхідні всім.

Трави можна вирощувати в глиняних горщиках, в керамічній і скляному посуді, з відмінним дренажем. Можна взяти в якості вазонів для вирощування зелені – непотрібні форми для випічки, старий посуд. Якщо розташувати їх з однакової кількості горщиків і поставити невеликими групами, вийде дуже гарно.

Звичайно, добре влітку, коли навколо суцільні вітаміни. Влітку сонце і тепло, ростуть трава, квіти, овочі, фрукти, але всьому настає кінець. Літо змінює осінь, а потім приходить зима. Наш організм потребує вітамінів, але за вікном лежить сніг, а на підвіконні, добре, якщо стоїть горщик з вже пониклим лимоном.

Як виростити зелень?

Можна впоратися з будь депресією, а спочатку поллємо вже засохлий лимон, і поставимо рядочком вазони із землею для посадки маленького городу. Це дійсно так, тому що це корисне і прекрасне захоплення принесе вам здоров’я, вітаміни і гарний настрій. На будь-якому городі головним вважається цибулю, про нього в народі кажуть, що цибуля допомагає від семи хвороб.

Зелену цибулю має фітонцидні властивості, багатий ефірними маслами, цукрами, вітамінами. У листі цибулі мається на кілька разів більше вітаміну C, ніж його міститься в самій цибулині. У будь-який час року можна вирощувати цибулю в теплому сухому приміщенні. В якості посадкових матеріалів підійдуть маленькі цибулини з діаметром в 3 сантиметри. Перед посадкою цибулю обрізаємо по плече на півтора сантиметра і залишимо на 4 дні, щоб він підсох, це полегшить доступ кисню.

Потім цибулю висадимо в підготовлені вазони із землею. Повинен бути приблизно такий склад землі – візьмемо одну частину дернової землі, одну частину піску, дві частини перегною. Лук посадимо на відстані 10 сантиметрів, щоб цибулина лише трохи стикалася з грунтом. Добре поллємо теплою водою, і поставимо цибулю в темне місце, а вже коли з’явитися зелене перо, вазони з цибулею перенесемо на підвіконня. Перо зрізаємо поступово, у міру того, як воно буде виростати, у великих цибулин воно знову відросте, але не потрібно забувати рихлити і поливати землю.

Маленький город на підвіконні потрібно підгодувати мінеральними і органічними добривами. Якщо повторно вирощувати зелень, землю рихлять і висаджують насіння зелені. І всю зиму у вас на підвіконні буде зеленіти і зелена цибуля, петрушка, кріп, базилік, редис і так далі, все те, що завгодно вашій душі. У ящиках можна вирощувати зелень і овочі круглий рік, якщо поливати з маленької лійки, або через ситечко.

У висновку, можна на підвіконні виростити різну зелень і овочі. Ми бажаємо вам хороших урожаїв, і сподіваємося, що наші поради допоможуть вам, щоб завжди до вашого столу у вас була свіжа зелень, помідори, а також огірки.

Оригiнал читайте here.

Також цiкаво

  • Як виростити зелень на підвіконні взимку

    Корисну і смачну листову зелень вживати в їжу бажано цілий рік. Як правило, влітку проблем з цим немає. А ось взимку і асортимент зелені в магазинах обмежений, і ціни часто кусаються. Тим не менш…

  • Як виростити гіацинти в домашніх умовах

    Настає весна, і люди, втомлені від сірості зимових буднів, насолоджуються різнобарв’ям перших весняних бутонів. Спостерігати цю красу можна і в іншу пору року, але для цього потрібно знати, як ви…

  • Як виростити оливкове дерево в домашніх умовах

    Олива, або оливкове дерево – представник сімейства Маслинові. У Середземноморському регіоні, на Південному березі Криму, на півдні Росії і в інших районах з м’яким кліматом це вічнозелена рослина…

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + thirteen =