Якщо запастися терпінням і знати деякі тонкощі, то можна виростити навіть кімнатні квіти з насіння.

Рослини, вирощені з насіння, зазвичай більш витривалі, ніж покупні або подаровані, оскільки з перших днів життя змушені пристосовуватися до клімату у вашій квартирі. А найдивніше те, що ви можете своїми очима спостерігати всі стадії життя нового представника флори.

 Готуємо землю і посуд під квіти

Можна використовувати вже готовий субстрат для розсади або кімнатних квітів. Якщо готувати суміш самим, в грунт слід додати в рівних частках пісок і товчений деревне вугілля (потрібний для дезінфекції грунту). Та й не забудьте про дренаж! Пророщувати насіння краще в пластмасовій плошці. Якщо вибрали керамічний посуд, її треба добре промити і обдати окропом.

Висіваємо в грунт

На дно ємності насипаємо дрібну гальку або керамзит (висота близько 2 см). Дренаж закриваємо землею. Висота шару повинна бути не менше 4 см. На зволожений грунт викладаємо насіння, присипаємо їх землею, скроплюємо з пульверизатора і закриваємо чистим прозорим пакетом. Горщики з насінням ставимо в тепле, добре освітлене місце. Після появи сходів “кришку” з горщика знімаємо.

Щоб сходи не упиралися в укривний матеріал, відстань від землі до країв горщика має становити не менше 3-4 см. Інакше сходи сповільнять зростання.

ПОРАДА

Чи не сійте насіння навіть великих квітів відразу у великі ємності. У просторих горщиках юним рослинам незатишно, і вони будуть гірше рости.

Оригiнал читайте here.

Також цiкаво

  • Як виростити гіацинти в домашніх умовах

    Настає весна, і люди, втомлені від сірості зимових буднів, насолоджуються різнобарв’ям перших весняних бутонів. Спостерігати цю красу можна і в іншу пору року, але для цього потрібно знати, як ви…

  • Як виростити зелень на підвіконні

    На підвіконні легко виростити зелень круглий рік. На кухні свіжа зелень є окрасою підвіконня і вашого приміщення, виконує свою декоративну функцію і може приносити багато користі. Як виростити зе…

  • Як виростити зелень на підвіконні взимку

    Корисну і смачну листову зелень вживати в їжу бажано цілий рік. Як правило, влітку проблем з цим немає. А ось взимку і асортимент зелені в магазинах обмежений, і ціни часто кусаються. Тим не менш…

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 3 =