Сосиски досить поширений вид ковбасних виробів і використовуються вони в найнесподіваніших блюдах: їх можна гасити з овочами в томаті, запікати з шматочками сиру в беконі, робити бутерброди, та й просто коптити на багатті. Найголовніше полягає в їх правильному виборі при покупці в магазині. Адже якщо доросла людина може спокійно з’їсти вологоутримуючий агент з барвниками і консервантами у вигляді сосисок і не зрозуміти їх істинний склад, то погодьтеся, годувати дітей такою їжею постійно вже точно не слід. Як все ж правильно вибрати сосиски ви зможете дізнатися тут і можливо, це стане в нагоді вам при черговому відвідуванні продуктового магазину.

З вигляду начебто і не скажеш, що сосиски дуже вже складний і делікатесний продукт, що б витрачати час на їх вибір в магазині, тим більше ще й вчитися їх вибирати. Приходиш в магазин, береш ті, що по-апетитніше, та й все тут, чого морочитися якщо на смак вони все одно в принципі всі однакові. Але покупців, які керуються таким принципом, пізно або рано чекає розчарування. Адже простота в приготуванні, мабуть, єдине властивість, що об’єднує всі види цього продукту. Рецептура, як правило, у кожного найменування індивідуальна.

Зараз на прилавках разом з сосисками, виробленими за ГОСТом, у величезній різноманітності можна знайти сосиски, випущені за технічними умовами (ТУ) зі всілякими добавками спеціями і смаками, печені, копчені, та інші.

З огляду на це до вибору сосисок потрібно підходити з особливою уважністю.

Згідно ГОСТ 23670-79 «Ковбаси варені, сосиски і сардельки, хліби масні» виробляються лише кілька найменувань. Слід зазначити, що кожне з них відповідає певному сорту:

Вищий сорт – «Молочні», «Вершкові», «Любительські» і «Особливі».

Перший сорт – «Русские» і «Яловичі»

Згідно ГОСТ P 52196-2003 «Ковбаси, сосиски, сардельки, хліби м’ясні, призначені для безпосереднього вживання в їжу і приготування різних страв і закусок»:

Вищий сорт – «Особливі», «Вершкові»

Перший сорт – «Любительські», «Молочні», «Русские», «Яловичі».

І тільки так і ніяк інакше.

Якщо ви побачите на етикетці де значитися ГОСТ 23670-79, ГОСТ P 52196-2003 яке-небудь інше назва сосисок, наприклад, «Аматорські до пива», «Молочні сільські», то вас вводять в оману. Купувати такі сосиски чи ні вирішувати звичайно ж вам. Якщо виробник добропорядний і випускає свою продукцію дійсно згідно ГОСТу, то і відповідати вимогам цього документа вона повинна як по найменуванню, так і за рецептурою. Наприклад, якщо Державним Стандартом заборонено додавання рослинного білка, влагоудерживающего агента, крохмалю, грибів, сиру, та багато інших приправ, які підсилюють і надають сосискам особливий смак, то на етикетках справжніх сосисок ви їх і не знайдете.

Майте на увазі і пам’ятайте, що сосиски Порозове не говорять про те, що вони свіжі і щойно доставлені з цеху. Найімовірніше, якщо сосиски мають отруйно-рожевий колір, то виробник переборщив з нітритом натрію і барвниками. Разом з тим сосиски не повинні бути і занадто блідими. Гост документ однозначний і не допускає ні сірого кольору самих сосисок, ні навіть сірих плям на зрізі. Також сосиски не повинні мати набряків жиру або бульйону, забруднення на оболонці, всіляких сліпів. Залежно від оболонки, штучної або натуральної, встановлюється і тривалість терміну їх зберігання. З натуральною оболонкою – не більше 72 годин, з целофановою прозорою оболонкою – 48 годин, зі штучною непрозорою поліамідної оболонкою – 8 діб.

Зараз частенько можна побачити знаки ідентифікації на оболонках сосисок. Багато виробники наносять такі знаки з метою уберегти свою продукцію від підробок, але на невеликих сосискових батончиках багато інформації не розмістиш, цим-то і користуються підроблювача.

А нам, покупцям, при виборі сосисок, залишається лише уважно читати етикетку, на якій відповідно до Держстандарту повинні бути вказані найменування і сорт продукту, а також адресу підприємства виробника. І не соромтеся запитувати сертифікат відповідності при покупці в вагу.

Сподіваюся, що ця невелика стаття, дасть відповідь на питання як вибрати сосиски. і пам’ятайте, наслідки постійного вживання ненатуральних продуктів, приводить як мінімум до зайвої ваги, не кажучи про погане самопочуття і здоров’я в цілому. Про нього-то точно крім нас самих ніхто не подбає.

Нижче дивіться відео яке безсумнівно допоможе вам вибрати з великого розмаїття дійсно хороші сосиски.

Якщо вам сподобалася стаття і ви вважаєте, що інформація дійсно корисна, то розкажіть про це друзям, натисніть на кнопочки соціальних мереж

Оригiнал читайте here.

Також цiкаво

  • Як вибрати пару хвилястих папуг

    Активно задаємо питання і відповідаємо на них (без реєстрації): Як вибрати пару хвилястих папуг Якщо вас відвідала ідея розведення хвилястих папуг, то ви повинні розуміти, що це дуже відповідальн…

  • Як вибрати геймпад

    applepages.kz/ru/view_element.php?id=22278 Як вибрати геймпад Для більшості ігор досить стандартної клавіатури та миші. Але саме достатньо, і не більше того. Для ігор ці надавані ними можливості д…

  • Як вибрати інструменти для манікюру

    Повернутися до списку статей Багато дівчат вважають за краще робити манікюр вдома самі. Причин цьому багато: одні економлять, інші побоюються занести інфекцію інструментами, якими манікюр роблять…

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + eight =