Як вибрати солодкий кавун?

Як вибрати солодкий кавун?

У жаркий день прохолодна, соковита м’якоть кавуна як не можна краще втамовує спрагу і заповнює втрачену організмом рідину. Щоб збільшити шанси на покупку солодкого кавуна були максимально високі, ми підібрали для вас кілька корисних порад щодо вибору смугастої ягоди.

Дозрілі кавуни надходять у продаж в середині липня, початку серпня. Ранні плоди або ще не дозріли, або вирощені із застосуванням нітратів. Краще не ризикувати здоров’ям і в першу половину літа віддавати перевагу ягодам менших розмірів: полуниці, черешні, вишні.

1. Купуйте кавун лише в обладнаних павільйонах або кіосках, далеко від дороги. Плоди повинні лежати в спеціальних лотках або піддонах, не допускається їх зберігання на землі або асфальті.

2. Не покладайтеся на поради продавця, вибирайте кавун самостійно. Спочатку візуально визначте відповідний розмір – він повинен знаходитися в діапазоні 7-10 кілограмів. Саме в такому кавуні зберігається найкраще співвідношення соковитості і солодощі. Попросіть продавця зважити будь кавун і приблизно визначте потрібний розмір.

3. Вибирайте цілий плід, без вм’ятин, тріщин і подряпин. Через пошкодження на шкірці в м’якоть потрапляють бруд і мікроорганізми, які стрімко розмножуються в сприятливих для них умовах, перетворюючи кавун в небезпечний для здоров’я продукт. Те ж саме можна сказати і про розрізаних плодах.

Як вибрати солодкий кавун?

4. Шукайте плід з максимально контрастним малюнком – темно-зелений зі світло-жовтими плямами або смужками. Ці кавуни мають найсолодшу, розсипчасту м’якоть.

5. Зверніть увагу на хвостик – у стиглого, визрілого на кущі кавуна, він повинен бути засохлий. Зелені хвостики говорять про те, що плоди зібрали рано, і вони ще не встигли набрати достатньо солодощі.

6. Після того як кавун обраний, постукайте по ньому кулаком. Стиглий плід видасть дзвінкий звук, залишаючи відчуття, що більш сильний удар розколе кавун надвоє. Глухий звук говорить про те, що м’якоть не свіжа, млява. Цей плід, швидше за все, довго лежав і втратив смакові властивості.

7. Для перевірки кавунів на наявність нітратів існують спеціальні прилади – нітратоміри. Тільки вони покажуть точне вміст нітратів у м’якоті.

Однак у народі винайдені і більш прості способи. які допоможуть визначити небезпечний плід:

Зріз якісного кавуна покритий крупинками, кавун з нітратами демонструє гладку, практично глянсову поверхню.

Пронизують м’якоть жовті або фіолетові волокна і прожилки – тривожний знак, цей кавун краще не їсти.

І, нарешті, розчинений у воді шматочок цукрової м’якоті якісного плода викличе помутніння розчину, а нітратний шматочок забарвить воду в рожевий колір.

www.calend.ru/afisha/97/

© Calend.ru

Сушений кавун – це просто!

Як вибрати солодкий кавун?

Варення з кавунової м’якоті з апельсином

Оригiнал читайте here.

Також цiкаво

  • Як вибрати смачний і стиглий кавун

    Їсти овочі та фрукти загадки: вони стиглі всередині, але за зовнішніми ознаками дуже складно зрозуміти, наскільки смачним буде м’якоть. До такої категорії відноситься кавун, вибір якого є цілою н…

  • Як вибрати келихи для коньяку – Кулінарні рецепти з фотографіями

    Коньяк є улюбленим напоєм для багатьох людей. Цей напій досить дорогий, тому не кожна людина зможе собі дозволити купити пляшечку даного міцного цивільного продукту. Однак, навіть якщо заповітна…

  • Як вибрати кухню поради

    як вибрати кухню поради Щоб вступити в групу, Вам необхідно увійти . Інформація Опис: Як вибрати кухню і не помилитися? Саме це хвилює більшість з тих, хто придбав нове житло, зробив ремонт або ж…

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 9 =