Як правильно вибрати сир

Найкращий у світі камамбер випускають у Нормандії. Коли цей сир стиглий, він стає кремовим і починає «підтікати».

Головне, на що слід звертати увагу при виборі сиру – розріз і зовнішній вигляд сирної головки.

Існують вади, які сир отримує при виготовленні і дозріванні. «Незрілий» сир несмачний, він немов гумовий і забарвлення у нього біляста і нерівномірна.

Добре доспілі тверді та напівтверді сири мають рівномірним жовтуватим або пастельно-жовтим кольором. Дрібний «сліпий» малюнок вічка свідчить про дефекти, отриманих при дозріванні сиру, нерівномірний малюнок з більш дрібними вічками у кірки і більшими в серцевині, рваний або сітчастий малюнок свідчать про низьку якість молока, з якого був виготовлений сир. Такий краще не купувати.

Вибираючи сир, потрібно дивитися і на кірку: дрібні і великі тріщини на кірці при неправильному зберіганні можуть призвести до розвитку в сирі цвілі, яка нічого спільного не має з культурною цвіллю м’яких сирів.

Чим більше дір і їх розмір, тим вище якість сиру, а так краще пробувати!

за зовнішнім виглядом – не вийде 🙁

в сирі головне – запах і смак

моя бабуля говорила, що сир тим краще, чим гірше (в повсякденному розумінні) він пахне, і чим більшого розміру в ньому дірки (свідоцтво його зрілості)

гурманом – ні – головне щоб вам сподобався, ще дуже бажано, щоб підходив до страв вашого меню і провину, але це прийде з часом

см вище – головні доокументи сиру – його запах і смак.

смачного

Головне, на що слід звертати увагу при виборі сиру – розріз і зовнішній вигляд сирної головки.

Існують вади, які сир отримує при виготовленні і дозріванні. «Незрілий» сир несмачний, він немов гумовий і забарвлення у нього біляста і нерівномірна.

Добре доспілі тверді та напівтверді сири мають рівномірним жовтуватим або пастельно-жовтим кольором. Дрібний «сліпий» малюнок вічка свідчить про дефекти, отриманих при дозріванні сиру, нерівномірний малюнок з більш дрібними вічками у кірки і більшими в серцевині, рваний або сітчастий малюнок свідчать про низьку якість молока, з якого був виготовлений сир. Такий краще не купувати.

Вибираючи сир, потрібно дивитися і на кірку: дрібні і великі тріщини на кірці при неправильному зберіганні можуть призвести до розвитку в сирі цвілі, яка нічого спільного не має з культурною цвіллю м’яких сирів.

– Найкращий у світі камамбер випускають у Нормандії. Коли цей сир стиглий, він стає кремовим і починає «підтікати».

Я можу на цю тему говорити нескінченно. можу я його вибрати!

Схожі питання

Оригiнал читайте here.

Також цiкаво

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven − 4 =