Як вибрати якісну і безпечну кухонний посуд?

В даний час для виготовлення кухонного посуду застосовуються різні сучасні матеріали, часом не завжди безпечні для використання. Про те, як уникати кухонного посуду, виготовленої з потенційно токсичних матеріалів і як правильно вибрати якісну і довговічну посуд.

Різноманітність матеріалів

Не секрет, що для виготовлення сучасної кухонного посуду, використовується безліч матеріалів: пластмаса, кераміка, латунь, силікон, скло, нержавіюча сталь, чавун, алюміній та ін. Але чи знаємо ми, які матеріали можуть бути небезпечними для приготування їжі в них? Кожен з матеріалів має свої явні переваги і недоліки перед іншими. Тому, щоб заздалегідь не потрапити в халепу, необхідно визначитися з характеристиками матеріалів при виборі посуду.

Посуд з алюмінію

Алюмінієвий посуд знайома нам з дитинства, однак і в даний час вона присутня на прилавках магазинів. А все тому, що вона має низку переваг: легка, дешева, довговічна. Алюміній не піддається корозії. Однак фахівці стверджують, що потрібно дуже акуратно використовувати алюмінієвий посуд при використанні продуктів, що мають високу кислотність.

Тому, якщо ви вирішили вибрати алюмінієвий посуд, то зверніть свою увагу, насамперед, на товщину стінок і наявність спеціальної плівки, яка запобігає розвитку корозії при приготуванні продуктів з підвищеною кислотністю.

Посуд з нержавіючої сталі

Нержавіюча сталь являє собою міцний сплав із заліза, нікелю і хрому, який використовується для виготовлення кухонного посуду. Такий сплав вважається найбільш надійним, практичним і довговічним. Тому більшість сучасного посуду виготовляється з нержавіючої сталі.

Якщо ви вирішили придбати посуд з нержавіючої сталі, насамперед, звертайте увагу на маркування, яке свідчить про високу якість виробу. При виборі посуду з нержавіючої сталі, звертайте увагу на товщину стінок і наявність подвійного дна.

Посуд з силікону

Силіконовий посуд набуває все більшого поширення завдяки своїм дивовижним антипригарним властивостям. Завдяки цим властивостям, приготування страв відбувається швидко і легко, а також витяг страв з такого посуду не доставляє особливого клопоту.

При виборі силіконового посуду, насамперед, звертайте увагу на стійкість до високих температур, що характеризує даний вид посуду.

Посуд із пластику

Пластиковий посуд має безліч переваг: протиударна, легка, компактна, дешева. Однак такий посуд має один істотний недолік – відносно невелика термостійкість. Саме тому дана посуд підходить в більшості випадків для зберігання продуктів в холодильнику і морозильній камері.

Посуд з антипригарним покриттям

Протипригарні покриття – це велика перевага для кухонного посуду, оскільки дозволяє приготувати їжу без використання масла. Гарна і якісна посуд такого класу коштує дуже дорого, а ось дешева посуд з антипригарним покриттям може бути небезпечною для здоров’я.

Тут потрібно пам’ятати тільки про одне, якщо антипригарне покриття в такому посуді пошкоджено, а значить, далі використовувати такий посуд не рекомендується.

Посуд з кераміки

Керамічний посуд вважається абсолютно екологічною і безпечною для здоров’я. Однак навіть такий посуд має свої недоліки: вона легко б’ється, має значну вагу.

При виборі посуду з кераміки також необхідно звертати увагу на маркування, яке свідчить про якість виробів.

Посуд з чавуну

Чавунний посуд відрізняється своєю довговічністю, практичністю і жаростійкістю. Це абсолютно безпечний вид кухонного посуду, та й до того ж їжа, приготована в такому посуді, має чудові смакові якості.

Догляд за чавунним посудом досить простий, проте слід уникати використання абразивних засобів.

Посуд зі скла

Скляний посуд також вважається абсолютно екологічною і безпечною для використання. Крім того, вона має гарний зовнішній вигляд. До недоліків можна віднести її крихкість і недовговічність. Крім того, скляний посуд не витримує різких перепадів температур, що може призвести до тріщин і розколів на поверхні такого посуду.

При виборі скляного посуду особливу увагу звертайте на маркування, яке вказує на термостійкість і ударостійкість.

Як бачите, вибір кухонного посуду – процес простий, але відповідальний, оскільки саме правильно обрана посуд буде служити вам довгі роки.

Вдалого вибору і хороших кулінарних шедеврів!

Оригiнал читайте here.

Також цiкаво

  • Як вибрати посуд для індукційних плит

    Ринок сьогодні пропонує безліч різних пристроїв, що дозволяють зробити життя сучасних господинь простіше. Індукційні плити, з’явившись відносно недавно, швидко стали популярні завдяки своїм числе…

  • Як вибрати хороший чай

    Зображення ліцензовано Depositphotos.com/Maxim Bukovski Чай ароматний, що наповнює силою напій. Його цінували в минулі часи, цінують і зараз. У нашій країні навіть влаштовуються чайні церемонії,…

  • Як вибрати кухонний ніж – Кулінарні рецепти з фото Повар. by

    В запасі сучасної господині, як правило, є кілька кухонних ножів. Краще, щоб це були різні за розміром і призначенням ріжучі предмети. Довжина самого маленького кухонного ножа повинна бути прибли…

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven − 6 =