Соковита, стигла м’якоть, злегка жовтуватий зріз, за ​​яким котиться кілька крапель солодкого, трохи терпкуватий на смак соку. Чудові ребристі форми, які впізнаються навіть у тому випадку, якщо тільки торкаєшся до цього фрукту.

Більшість люблять себе балувати екзотичної їжею і фруктами, проте не знають, як правильно їх вибирати. Приміром, доставити за всіма правилами суші в Росію не можливо, адже воно приготоване із спеціального виду риби, яка зберігається не більше дванадцяти годин. А за такий короткий час хіба можна дістатися з-за океану? Звичайно ж ні.

Що ж стосується екзотичних фруктів, тут все просто. Зривається недоспевшій плід і дозріває він в дорозі. Наприклад, до святкового столу ви вирішили придбати ананас. Давайте виберемо його разом. Якість цього продукту залежить від способу доставки. В основному, ананаси доставляються літаком, що вважається досить дорогим способом, проте кращим для ананасів, адже їх доставляють в стиглому вигляді. Також можлива доставка морем, при чому ананаси надходять на борт корабля напівстиглих і дозрівають в дорозі, за рахунок чого вони втрачають свій ніжний специфічний аромат.

За свіжість ананаса відповідає густа «зелена» бадилля. Стиглість плоду можна визначити методом стуку. Постукайте долонькою по фрукту: якщо звук глухий, значить, м’якоть ананаса дуже соковита, а якщо звук «порожній», то ананас вже пересох.

Дозрілий ананас можна визначити за м’якоті жовто-золотистого кольору. Недозрілий плід має м’якоть блідого кольору. Ідеальний, доспевшій ананас має м’якувату, але при цьому пружну кірку. Якщо кірка тверда, то ананас НЕ доспів.

Багато хто з покупців вважають, що плід, що має кірку з зеленуватим відтінком, незрілим продуктом, хоча це далеко не так. А ось поява темних цяток на поверхні ананаса означать те, що процес дозрівання зайшов дуже далеко. Не слід спокушатися на ніжний солодкий аромат, адже плід з сильним нудотним запахом напевно почав бродити.

А чи знаєте ви, що ананас не тільки смачний, але і корисний продукт.

До речі, пам’ятаєте про те, що ананас не любить холоду. При температурі нижче -7 ° С плід втрачає свій аромат, тому не зберігайте його в холодильнику.

Оригiнал читайте here.

Також цiкаво

  • Як вибрати штучну ялинку

    Можна з великою часткою впевненості сказати, що немає жодного такого свята, яке викликав би стільки солодких спогадів, як Новий рік і Різдво. Все навколо ніби налаштовує на новорічне настрій: біл…

  • Як вибрати колір для інтер’єру.

    Вибираючи колір для приміщення, враховуються не тільки розміри кімнати, але і на яку сторону виходять вікна, а також вплив кольору на психіку людини. Як правильно вибрати колір інтер’єру для кухн…

  • Як виростити ананас вдома. Ананас в домашніх уловиях.

    Вирощування ананаса будинку У домашніх умовах ананас найпростіше виростити з чубка (коронки), знятого з супліддя. При покупці ананасу треба звернути увагу не тільки на якість супліддя, але і на с…

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × four =