– упаковка готового дріжджового листкового тіста.

– 3/4 склянки рису;

– 1 яйце;

– 50 г вершкового масла;

– рослинна олія для смаження;

– сіль;

– мелений чорний перець.

Інструкція

Класика жанру – пиріг з дріжджового тіста. Змішайте тепле молоко, сухі дріжджі, розхитані яйце, рослинне масло, цукор і сіль. Всипте в масу борошно і замісити тісто. Зберіть його в кому, прикрийте рушником і поставте в тепле місце на годину-півтори. За цей час обсяг тесту повинен збільшитися вдвічі.

Приготуйте начинку. Промийте рис, викладіть його в каструлю, залийте двома склянками води, додайте сіль і варіть до готовності. Злийте воду, варений рис остудіть. Дрібно нарубати ріпчасту цибулю і обсмажте його в розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору. З банки консервованої горбуші у власному соку злийте рідину, розламайте рибу на шматочки, видаливши кістки.

У глибокій мисці змішайте рибу, цибулю і рис до однорідної маси. Додайте сіль, мелений чорний перець. На дошці, присипаної борошном, розкачайте половину тесту, що підійшов. Змастіть деко маслом і викладіть на нього розкатаний пласт. Поверх рівним шаром розподіліть начинку, відступаючи від країв на 1,5 см розкачайте тісто, що залишилося і накрийте їм пиріг, ретельно защипати краю. У середині виконайте невеликий отвір.

Розмішайте яйце і змастіть їм поверхню пирога за допомогою плоскої силіконової кисті. Дайте пирогу постояти 15-20 хвилин і відправляйте його в духовку, розігріту до 200оС. Випікайте 40-50 хвилин. Готовність страви можна перевірити дерев’яною паличкою – якщо на ній не залишається слідів тесту, пиріг готовий. Дістаньте його з духовки, викладіть на дерев’яну дошку і змастіть гарячу корочку вершковим маслом. Накрийте пиріг рушником і дайте йому відпочити і охолонути. Розріжте на скибки і подавайте теплим або холодним.

Щоб прискорити процес приготування пирога, використовуйте готове листкове тісто. Разморозьте його, розкачайте в тонкий пласт, викладіть начинку, накрийте другим розкатаним шаром. Не забудьте зробити отвір в центрі пирога і змастити поверхню збитим яйцем для утворення рум’яної скоринки. Листковий пиріг печеться 30-40 хвилин і подається трохи теплим.

Оригiнал читайте here.

Також цiкаво

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + 9 =