3 Відповіді

ПИРІГ З сайри (С ЛОСОСЕМ)

Тісто: 200 г сметани, 200 г майонезу, 3 яйця, 6 ст. л. борошна, по дрібці солі та соди.

Начинка: 3-4 сирі картоплини, цибулина, 1 банка рибних консервів в олії "Сайра", "Лосось"

Половину отриманого тесту вилити у змащену маслом форму (висотою не менше 5 см, можна у високій чавунній сковорідці, обсипати її сухарями). зверху рівномірно розкласти натертий на крупній тертці картопля (віджати сік, щоб був посуше і присолити). потім – дрібно нарізану цибулю, зверху – розім’яті виделкою рибні консерви. Залити другою половиною тіста.

Випікати в духовці приблизно 1год до темно-коричневої скоринки. Виходить дуже ніжний пиріг, щоб було простіше витягнути, дайте пирога охолонути у формі, не виймаючи з духовки.

Пиріг дуже гарний як вечері.

ПИРІГ З РИБОЮ

Замішуємо тісто з 3-х яєць, півпачки маргарину (вершкового масла). 1 склянки сметани, 3-х склянок борошна, дрібка соди і чайної ложки солі. Борошно додаємо так, щоб тісто не було занадто крутим або дуже рідким.

Розкачуємо тісто в круглий коржик. Щоб до качалці не прилипало тісто, рясно посипаємо зверху борошном.

Готуємо начинку для пирога. Консервовану рибу (горбушу або скумбрію в олії) розминаємо виделкою, додаємо посічену зелень (зелений лук, кріп).

Потім на корж викладаємо начинку, зверху заливаємо суміш з збитого яйця і півсклянки сметани.

Печемо пиріг 30 хв при температурі 200 градусів.

Для начинки:

– 2 банки консервованої горбуші у власному соку;

– 2 цибулини;

– 3/4 склянки рису;

– 1 яйце;

– 50 г вершкового масла;

– рослинна олія для смаження;

– сіль;

– мелений чорний перець.

ПИРІГ З РИБОЮ

Класика жанру – пиріг з дріжджового тіста. На 1л теплої води-1стакан цукру, 1 склянка олії, 100г дріжджів, 1 ч. Ложечка солі і борошна-скільки візьме тісто (приблизно 1кг 800г). Замісити тісто і поставити на 1:00 НА ХОЛОД.

Тісто годиться для смажених, печених пирогів. для піци і біляшів.

Не дивуйтесь. Саме на ХОЛОД.

Не обов’язково на годину. Буває і швидко підходить. Від дріжджів залежить.

Приготуйте начинку. Промийте рис, викладіть його в каструлю, залийте двома склянками води, додайте сіль і варіть до готовності. Злийте воду, варений рис остудіть. Дрібно нарубати ріпчасту цибулю і обсмажте його в розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору. З банки консервованої горбуші у власному соку злийте рідину, розламайте рибу на шматочки, видаливши кістки.

У глибокій мисці змішайте рибу, цибулю і рис до однорідної маси. Додайте сіль, мелений чорний перець. На дошці, присипаної борошном, розкачайте половину тесту, що підійшов. Змастіть деко маслом і викладіть на нього розкатаний пласт. Поверх рівним шаром розподіліть начинку, відступаючи від країв на 1, 5 см розкачайте оставш тісто і накрийте їм пиріг, ретельно защипати краю. У середині виконайте невеликий отвір.

Розмішайте яйце і змастіть їм поверхню пирога за допомогою плоскої силіконової кисті. Дайте пирогу постояти 15-20 хвилин і відправляйте його в духовку, розігріту до 200оС. Випікайте 40-50 хвилин. Готовність страви можна перевірити дерев’яною паличкою – якщо на ній не залишається слідів тесту, пиріг готовий. Дістаньте його з духовки, викладіть на дерев’яну дошку і змастіть гарячу корочку вершковим маслом. Накрийте пиріг рушником і дайте йому відпочити і охолонути. Розріжте на скибки і подавайте теплим або холодним.

2 років назад від Олександр

Оригiнал читайте here.

Також цiкаво

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + 16 =